Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 juli, 2020 - 09:25
  • Ålands sjöräddningssällskap hjälpte en utmattad kanotist. Bilden hör inte till nyheten. Genrebild.

Utmattad kanotist hjälptes till land

Ålands sjöräddningssällskap har under de senaste dagarna assisterat bland annat en utmattad kanotist och båtförare med motorbekymmer.

Sjöräddningssällskapet fick under onsdagen larm om en person som var ute med kanoten och i behov av hjälp. Rescue Stormskär avgick till platsen och hittade kanotisten utmattad paddlande med gummibåt på släp i hård vind. Personen och gummibåten togs ombord och sjöräddningen transporterade kanotisten till säkerhet.

I går torsdag inkom larm om två båtar med motorbekymmer. Båtägaren till en av båtarna låg förankrad då motorn inte startade. Efter ett samtal till sjöräddningen avgick Rescue Krickan från Långnäs med en så kallad startbooster ombord. Väl framme lyckades Ålands sjöräddningsällskap hjälpa med att få igång motorn och båtturen kunde fortsätta.

Under samma dag assisterade sjöräddningen en annan båtförare som hade bekymmer med batteriet till båtmotorn. Rescue Krickan avgick från Långnäs och lyckades med att få igång motorn. Sjöräddningen följde båten till hemmahamnen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »