Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2016 - 15:02Uppdaterad: måndag, 28 november, 2016 - 16:50
  • Närings- och miljöminister Camilla Gunell och nordiska energiutredaren Jorma Ollila deltog båda i det nordiska energiministermötet i Helsingfors förra veckan. Arkivfoto: Ulf Weman.

Utmanande övergång till grön energi

De nordiska autonoma områdena som testområden för ny teknik och röjande av gränshinder som Sveriges regionnätsavgift för Åland.

Det var frågor som närings- och miljöminister Camilla Gunell, socialdemokrat, tog upp vid det nordiska energiministermötet i Helsingfors förra veckan. Med på mötet var också den nordiska energiutredaren Jorma Ollila, som tidigare i höstas besökte Åland. Han framhöll att klara strategiska mål för samarbetet inom den 20-års jubilerande nordiska elmarknaden behövs för de kommande 10 åren. Det blir ett decennium då övergången till grön energi gå in i en utmanande fas, enligt Ollila.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »