Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 juni, 2022 - 06:23Uppdaterad: torsdag, 2 juni, 2022 - 07:27

Utlåtande till HFD om Hjersonfakturor

Landskapsregeringen bestrider ändringssökandens yrkanden och grunder i dess helhet och yrkar på att högsta förvaltningsdomstolen förkastar ändringssökandens besvär i sin helhet.

Det framgår av landskapsregeringens utlåtande till Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, med anledning av det besvär som lagtingsledamot Marcus Måtar (Ob) lämnat in mot landskapsregeringens beslut att hemligstämpla de fakturor som är kopplade till inspelningarna av tv-serien ”Hjerson”.

Det handlar om ett 80-tal fakturor som hemligstämplas med hänvisning till offentlighetslagen, då de innehåller information som är att betrakta som företagshemligheter. Marcus Måtar yrkar bland annat att högsta förvaltningsdomstolen återförvisar ärendet till landskapsregeringen för ny handläggning, vid vilken de hemligstämplade fakturorna utlämnas. Som grund för yrkandena anförs att beslutet att hemligstämpla fakturorna inte är förenligt med lag.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »