Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 april, 2021 - 11:17Uppdaterad: torsdag, 22 april, 2021 - 13:36
  • Adrian Bäckman på retsurang Nautical. Arkivbild.

Uteserveringar kompenserar inte förlusten

De senaste dagarnas vårvärme och återöppnade restauranger har fått människorna att tillbringa sina lunchraster ute i solen.

Dan Backman var en av gästerna som njuter sin mat i den härliga solen och tycker att det är skönt att samhället börjar öppna upp sig.

- Det verkar som att coronasituationen är hyfsad under kontroll men man får vara försiktig, säger han.

Även Christian Ekström gläds av att man får vistas utomhus när man går åt än mer normalisering av samhället.

- Det är skönt att få igång vaccineringen så att folk kan återgå till normalitet vilket är bra för alla, säger han som också driver en restaurang.

Frågan som också har väckts till liv är huruvida uteserveringar kan bli ett sätt att ta igen en del av tappet som restaurangerna hade i fjol som en följd av restriktioner. Adrian Bäckman, delägare på Nautical, tror inte att det blir så.

- Det är kul att öppna uteserveringar, att folk får vara ute i den friska luften, men det kommer absolut inte att fylla några ekonomiska hål från förra året, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »