Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 juni, 2019 - 06:24
  • Helena Jansson, Mariehamns hamn ab. Foto: Josefina Jansson

Upprustning vid Lerviks hamn

Under de senaste somrarna har grusplanen bakom strandbodarna vid Lerviks hamn använts till förvaring av båttrailers. Nu kommer grusplanen istället bli en långtidsparkering då man röjt upp platsen och meddelat trailerägarna att de behvöver avlägsna dem från området.

-Vi har många båtplatser i förhållande till parkeringsplatser. Vi måste prioritera så att alla som hyr båtplats hos oss också har plats att parkera sin bil, säger hamnmästare Helena Jansson från Mariehamns Hamn AB.

I framtiden kan Solhemsåkrarna intill hamnen bli uppställningsplats för båttrailers under somrarna och till hösten kommer nu platsen att fungera som vinterförvaring.

-Inför hösten kommer vi inte att ha vinterförvaring vid parkeringsplatsen på Lilla Holmen. Eftersom vi har satsat på Solhemsåkrarna är det platsen vi kommer att hänvisa till för vinterförvaring, fortsätter Jansson.

Lerviks hamn har 227 båtplatser och tidigare har bara 45 parkeringsplatser funnits tillgängliga.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »