• Foto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: torsdag, 14 juni, 2018 - 17:42

Unga män dömda för misshandel och grovt hemfridsbrott

Två unga män i 20-årsåldern har av Ålands tingsrätt dömts för bland annat misshandel, straffbart bruk av narkotika, narkotikabrott och grovt hemfridsbrott.

De ska år 2016 med kofot ha förökt bryta sig in en annan mans lägenhet och sedan pekat på honom med en softairgun-pistol genom dörrspringan. Den ena mannen ska också ha misshandlat en annan man vid ett annat tillfälle och med knytnävsslag ha fällt honom i marken. Samme man ska också ha köpt och brukat fyra extasytabletter. Han bestred misshandeln men medgav narkotikabruk, han bestred också försök till rån och menade att han inte hade något med händelsen att göra. Straffet för mannen blev villkorligt fängelse i 60 dagar. Den andre mannen medgav narkotikainnehav och hemfridsbrott och straffet för honom blev 75 dagars fängelse.

Fler Nyheter

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Bilkrock i Söderbybacken

Två bilar krockade i Söderbybacken vid 16-tiden idag.

Kommunerna har svarat om hur äldreomsorgen ska utvecklas

Wille Valve intervjuas av Marika Kvarnström.
Landskapsregeringen har frågat samtliga kommuner om hur de tänker utveckla sin äldreomsorg så att den motsvarar servicemålen och kommande lagstiftning.

Lappo skolbyggnad säljs

John Wrede intervjuas av Lukas Jacobson.
Lappo skolbyggnad säljs efter fem års väntan.

Brändö planerar bygga bostäder

Brändö kommun planerar att bygga nya hyresbostäder.

Körde stulen bil i diket

En 33-årig man har av tingsrätten dömts till böter för olovlig körning, bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel och äventyrande av trafiksäkerheten.

Stadsfullmäktige bordlade förtroendeomröstning

Barbro Sundback saknade motiveringar i förslag i stadsfullmäktige.
Ålands framtids önskan att byta ut sin ledamot Birgitta Johansson i stadsstyrelsen fick ingen lösning när stadsfullmäktige behandlade ärendet i går.

Färre skärgårdsplatser på färjor

Antalet skärgårdsplatser på tre av färjorna minskas under sommarens högsäsong. Anledningen är att färjor som enligt bokningssystemet varit fullbokade i verkligheten haft ledig kapacitet på bildäck.