Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 februari, 2019 - 17:40Uppdaterad: torsdag, 14 februari, 2019 - 06:39
  • Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Ung man dömd för försök till sexuellt utnyttjande av barn

I går onsdag dömde Ålands tingsrätt en ung man för försök till sexuellt unyttjande av barn.

Det var 2017 som den då femtonårige mannen tog kontakt med en elvaårig flicka via sociala medier och uppmanade henne att skicka nakenbilder på sig själv och föreslog att de skulle ha oralsex. Han har också per telefon förslagit att de ska ha sex.

Flickan har nekat och inte skickat några nakenbilder, varpå mannen upprepade sin förfrågan vid flera tillfällen. Den åtalade har också vid åtminstone två tillfällen, en gång via sociala medier och en gång i närheten av flickans hus, uppträtt hotfullt beväpnad med en kniv.

Mannen döms som ung förbrytare för försök till sexuellt utnyttjande av barn och för olaga hot. Straffet innebär att mannen ska betala 3.100 euro till flickan för lidande. Dessutom åläggs han att betala de delar av målsägandes och försvarets kostnader som inte ersätts av försäkringar. På grund av mannens unga ålder vid brottstillfället står staten för kostnaderna för åtalet.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »