Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2017 - 14:31Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2017 - 15:25
  • Fiske förorsakar en ny tvist mellan landskapset och riket.

Tvist om fiskehamnar

En ny tvist mellan landskapet och jord- och skogsbruksministeriet om fisket seglar nu upp.

Landskapsregeringen säger nej till ministeriets förslag till begränsningar i antalet hamnar och tider på dygnet där fiskfångster får landas. Enligt förslaget från Helsingfors skulle Korrvik i Mariehamn, Öra i Hammarland och Skeppsvik i Eckerö vara godkända hamnar. Landskapsregeringen vill lägga till Käringsund i Eckerö för torskfisket och Kumlinge, Käringsund och Hamnsundet i Saltvik förutom Korrvik för landning av strömming och vassbuk. Torskfisket ökar och även om det inte landas strömming och vassbuk längre på Åland, så vill landskapet hålla hamnar öppna för det. Landskapsregeringen meddelar ministeriet också att man inte tänker följa de tidsmässiga begränsningar som föreslås, utan fisk skall få landas när som helst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »