Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 juli, 2019 - 14:40Uppdaterad: tisdag, 16 juli, 2019 - 17:17
  • Tf. Räddningschef Karl Nordlund säger att vändningen kom som en total överraskning.

Tvärvändning om gemensam räddningsmyndighet

De nio kommunerna i Räddningsområde Ålands Landskommuner, RÅL, rekommenderas att säga nej till att vara med i den för Åland gemensamma räddningsmyndigheten. Det beslöt deras gemensamma räddningsnämnd vid sitt senaste möte den 11 juli.

-RÅLs beslut att säga nej till att vara med kom som en total överraskning för mig och många andra. Det säger Karl Nordlund, tillförordnad räddningschef i Mariehamn.

Kristian Aller, som är ordförande i RÅL, säger att det under senaste mötet kom fram information om att kommunerna skulle vara med och finansiera en utbyggnad av Räddningsverket i Mariehamn för att ge plats åt den nya myndigheten.

-Vårt grundkrav är att den nya organsiationen varken ska placeras där eller i någon annan byggand där det bedrivs operativ verksamhet. Det säger Kristian Aller.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »