Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 mars, 2019 - 07:56
  • Händelsen inträffade dock i hamnen i Kapellskär. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Två skadades i rulltrappan i Kapellskär

Två personer skadades allvarligt i rulltrappan i färjterminalen i Kapellskär. Händelsen inträffade för ungefär en månad sedan i samband med m/s Rosellas anlöp till hamnen, men har inte uppmärksammats förrän nu.

Det var Norrtelje tidning som var först med att rapportera om det här.

Enligt uppgifter till tidningen föll en person i rulltrappan och blockerade trappans slut, vilket ledde till en dominoeffekt där människor föll på varandra. En av de som föll var en äldre kvinna från Västerås som slog huvudet mot ett trappsteg vilket gjorde att hennes hår sögs in mellan stegen. Kvinnan fördes till sjukhus med helikopter, med allvarliga skador på bakhuvud och halskotor. Hon är ännu inte återställd. En annan person ska ha skadat handleden.

Kritik riktas nu mot att platsen var obemannad och att rulltrappans nödstopp inte var väl synligt.

Driftchef Peter Lundman på Stockholms hamnar säger till Ålandstidningen att man kommer att se över bristerna för att minska risken för framtida olyckor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »