Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 06:34Uppdaterad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 08:02

Två förare fast för grovt rattfylleri under samma kväll

En mopedförare och en bilförare misstänks nu för grovt rattfylleri under måndagskvällen.

En mopedförare åkte fast för grovt rattfylleri i Godby under måndagskvällen. Det var under polisens trafikövervakning som en patrull noterade en moped som framfördes osäkert och valde därför att stoppa mopeden. Mopedföraren misstänks nu för grovt rattfylleri efter att ha blåst över 2,15 promille i polisens alkotest.

Förarens körrätt var sedan tidigare indragen och därmed utreds även brott av olovlig körning. Polisen meddelar att mopeden var även avställd och en utredning om efterbeskattning och retroaktiv trafikförsäkring har initierats.

Föraren fördes till blodprov men i samband med transporten anmäldes ett nytt rattfylleri i Mariehamn. Samma polispatrull påträffade det anmälda fordonet och föraren blåste över 0,8 promille i polisens alkotest och ännu en misstanke om grovt rattfylleri uppdagades. Det här ledde till att utrymmet för gripna bak i polisbilen började vara fullt och patrullen åkte därefter för att lossa lasten vid Ålands centralsjukhus.

Polisen meddelar att föraren i det senare fallet har kört in i föremål och skadat eget fordon men även en fastighet. Detta utreds nu separat som äventyrande av trafiksäkerheten och ett intermistiskt körförbud delgavs föraren.

Grovt rattfylleri innebär minst två års körförbud. Gränsen för grovt rattfylleri misstänks vid 0,8 promille, och för det skall gärningsmannen dömas till minst 60 dagsböter eller fängelse i högst två år.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »