• Genrefoto: Ida Jansson.
Publicerad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 06:34, uppdaterad: tisdag, 13 augusti, 2019 - 08:02

Två förare fast för grovt rattfylleri under samma kväll

En mopedförare och en bilförare misstänks nu för grovt rattfylleri under måndagskvällen.

En mopedförare åkte fast för grovt rattfylleri i Godby under måndagskvällen. Det var under polisens trafikövervakning som en patrull noterade en moped som framfördes osäkert och valde därför att stoppa mopeden. Mopedföraren misstänks nu för grovt rattfylleri efter att ha blåst över 2,15 promille i polisens alkotest.

Förarens körrätt var sedan tidigare indragen och därmed utreds även brott av olovlig körning. Polisen meddelar att mopeden var även avställd och en utredning om efterbeskattning och retroaktiv trafikförsäkring har initierats.

Föraren fördes till blodprov men i samband med transporten anmäldes ett nytt rattfylleri i Mariehamn. Samma polispatrull påträffade det anmälda fordonet och föraren blåste över 0,8 promille i polisens alkotest och ännu en misstanke om grovt rattfylleri uppdagades. Det här ledde till att utrymmet för gripna bak i polisbilen började vara fullt och patrullen åkte därefter för att lossa lasten vid Ålands centralsjukhus.

Polisen meddelar att föraren i det senare fallet har kört in i föremål och skadat eget fordon men även en fastighet. Detta utreds nu separat som äventyrande av trafiksäkerheten och ett intermistiskt körförbud delgavs föraren.

Grovt rattfylleri innebär minst två års körförbud. Gränsen för grovt rattfylleri misstänks vid 0,8 promille, och för det skall gärningsmannen dömas till minst 60 dagsböter eller fängelse i högst två år.

 

Fler Nyheter

Andra deltävlingen i ÅM i folkrace avgjord

I lördags avgjordes den andra deltvälingen i ÅM i folkrace.

Unikt kartfynd över Lövö

Antikvarie Pia Sjöberg och landskapsarkivarie Åke Söderlund;
Ett unikt fynd i form av en samtida karta över området på Vårdö där Lövökongressen ägde rum under åren 1718 och 1719 har upptäckts i Ryska statens...

Tennissiffror när FC Åland besegrade RaiFu

Ted Göstas om segern:
FC Åland besegrade RaiFu med hela 6-0 hemma på Sportkila.

Klar seger för Jomala i division tre

Jomala IK besegrade Wilpas i Salo med 3-0 på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Åland United besegrade Ilves på bortaplan

Samuel Fagerholm efter matchen:
Åland United besegrade Ilves i dagens bortamatch i Tammerfors. Matchen slutade 0-1 i bortalagets favör.

Brand totalförstörde maskinhall i Bistorp

Brandbefäl Ted Andersson:
Omkring halvtretiden i eftermiddags kom larmet om en brand i Bistorp i Lemland. Höga lågor och en kraftig rökutveckling kunde ses från platsen.

Rishög brann i Hammarland

En mindre brand uppstod i Hammarland i fredags kväll. Enligt brandbefäl Ted Andersson var det en rishög som brann. -En person hade sett lågor på...

KST ett steg närmare förverkligande

I dag träffades samtliga KST-kommuner under ledning av Omsorgsförbundets ordförande Clas Öfverström, med omsorgsdirektör Katarina Dahlman som sekreterare.

Stadens miljösamordnare vill ha en båtbottentvätt

Ulf Simolin om båtbottentvättar:
I samband med nya projekt i Östra hamnen bör Mariehamns stad överväga möjligheterna att i samarbete med privata aktörer etablera en båtbottentvätt.