• Två extra läktare monteras på WHA i samband med cupfinalen den 15 juni.
Publicerad: tisdag, 4 juni, 2019 - 21:29, uppdaterad: onsdag, 5 juni, 2019 - 09:35

Två extra läktare till cupfinalmatchen

Det blir två extra läktare på finalmatchen i Finlands cup då IFK Mariehamn möter Tammerforslaget Ilves lördagen den 15 juni.

En läktare monteras på södra sidan bakom målet med plats för cirka 750 personer och den andra läktaren på norra sidan med plats för cirka 250 personer men är avsedd endast för Ilves fans. Arrangörerna väntar mycket publik och god stämning.

-Jag är glad att Finlands Bollförbund valt att förlägga finalen i Finlands Cup 2019 till Mariehamn och att vi inom IFK Mariehamn fått förtroende att hjälpa till med det praktiska. Jag hoppas på en riktigt stor folkfest och att alla ålänningar tar tillfället i akt och besöker arrangemanget , säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.
 

 

Fler Nyheter

Nära köra på fotgängare – smet

Ett motorfordon körde av Österleden och in på cykel- och gångbanan på dess östra sida där fotgängare befann sig. Olyckan var nära, föraren smet och polisen söker nu vittnen.

Knivskars i Mariehamn i natt

Polisen grep i natt en person som misstänks ha knivskurit en annan på en adress i stan.

Inte nödvändigt att stoppa I-valet

Joakim Söderberg och Dan E Eriksson
Datainspektionen framför kritik mot brister i dokumentationen gällande internetröstningen som ordnas för bortaålänningar i samband med höstens val. Det som saknas är ett personuppgiftsbiträdesavtal mellan leverantören av systemet och landskapet.

Viking Line stänger kontoret i Cityterminalen

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Viking Line stänger sitt kontor i Cityterminalen i Stockholm. Bolaget hänvisar i ett pressmeddelande till att den största delen av handeln idag sker online och att de arbetat för att modernisera sina distributionssystem.

Lemland vill att landskapet bekostar räddningsmyndighet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lemlands kommunfullmäktige godkände i veckan förslaget till gemensam räddningsmyndighet med ett tillägg, de merkostnader som uppstår i samband med...

Slopad sommartid kan öka tidsskillnad

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Beslut om slopande av sommar- och vintertid kan öka tidsskillnaden mellan Åland och Sverige.

Rånare bad om ursäkt till personalen

Malin Henriksson:
I dag hölls rättegången mot den man som i somras rånade livsmedelsbutiken Punkten samt ett apotek i Mariehamn. Han stod också åtalad för ett par fall av straffbart bruk av narkotika och snatteri.

Ändringar för Magazintomten

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Det blir ändringar för villkoren på Magazintomten i centrum, det har stadsstyrelsen beslutat. Ändringarna i stadsplanen ställs ut i 30 dagar innan de börjar gälla.

Linjen Åva-Osnäs bjuds ut

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen begär in anbud på färjtrafik på linjen Åva-Osnäs för år 2020-2022 med en option från landskapets sida att kunna förlänga avtalet med 18 månader.