• Två extra läktare monteras på WHA i samband med cupfinalen den 15 juni.
Publicerad: tisdag, 4 juni, 2019 - 21:29, uppdaterad: onsdag, 5 juni, 2019 - 09:35

Två extra läktare till cupfinalmatchen

Det blir två extra läktare på finalmatchen i Finlands cup då IFK Mariehamn möter Tammerforslaget Ilves lördagen den 15 juni.

En läktare monteras på södra sidan bakom målet med plats för cirka 750 personer och den andra läktaren på norra sidan med plats för cirka 250 personer men är avsedd endast för Ilves fans. Arrangörerna väntar mycket publik och god stämning.

-Jag är glad att Finlands Bollförbund valt att förlägga finalen i Finlands Cup 2019 till Mariehamn och att vi inom IFK Mariehamn fått förtroende att hjälpa till med det praktiska. Jag hoppas på en riktigt stor folkfest och att alla ålänningar tar tillfället i akt och besöker arrangemanget , säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.
 

 

Fler Nyheter

Oförändrad inkomstskatt i Mariehamn

Inkomstskatten i Mariehamn förblir oförändrad på 17,25% under nästa år. Det beslutades i stadsfullmäktige under gårdagen.

Nytt farledsförslag för elhybridfärja

Landskapsregeringens förslag om en nybyggnad av en 1200 meter lång farled som ett led i projektet västra Föglö delges nu allmänheten.

Mopeder och bilar körs på motionsspåret i Jomala

Stefan Mattsson intervjuas:
Många ungdomar kör med mopeder och även bilar på motionsspåret i Jomala. Brukandet av fordon på spåret gör att det lämnar en del sladdspår och gör upplevelsen mindre trevlig för motionärer.

Rinne och Löfven diskuterade potentiell Östersjökonferens

Finlands statsminister Antti Rinne har gjort ett traditionellt besök till Sverige i början av statsministerperioden. Rinne valde dock att avvika från en långvarig tradition genom att avlägga sitt första utlandsbesök till Estland under den senaste helgen.

Logotypen för Åland-100 presenterades

Annika Zetterqvist och Stefan Aspberg intervjuas av Rasmus Lindqvist
Landskapsregeringen har presenterat logotypen för Ålands självtyrelses hundraårsjubileum år 2021 - 2022.

Landskapsandelarna ändras inför kommunreformen

Finansminister Mats Perämaa berättar om vad förslaget skulle innebära:
Landskapsregeringen har begärt in utlåtanden på ett förslag som skulle göra ändringar i landskapsandelssystemet inför kommunsammanslagningen.

Konsumentpriserna steg med 1 procent i maj

Inflationstakten ökade med 1 procent i maj, jämfört med samma månad 2018. Det visar Ålands statistik- och utredningsbyrås konsumentprisindex.

Revisionen av självstyrelselagen fortsätter - kommitté utsedd

Ordförande Katrin Sjögren om vägen framåt mot en ny självstyrelselag:
Det mångåriga arbetet med revisionen av självstyrelselagen fortsätter. Det här efter att landskapsregeringen beslöt tillsätta en parlamentarisk kommitté som ska sammanföra lagtingsgrupperna och de politiska partierna i arbetet med självstyrelserevisionen.

Segelbåt på grund vid Björkör

Ålands sjöräddningssällskap kallades vid tvåtiden i natt till Björkör i Föglö, där en segelbåt från en svensk uthyrningsfirma stod på grund.