Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 augusti, 2017 - 15:11

Två dömda för äventyrande av trafiksäkerheten

Igår dömdes två män för äventyrande av trafiksäkerheten av Ålands tingsrätt.

Den ena mannen framförde i december förra året en personbil i 124 km/h på Nya Godbyvägen i Finström, trots att den högsta tillåtna hastigheten på vägsträckan var 90 km/h. Personen berättade i polisförhör att han inte var medveten om att han skulle kört i en hastighet om 124 km/h och närvarade inte i tingsrätten. Mannen fick 20 dagsböter, totalt 120 euro och ska betala bevisningskostnaderna på 19 euro samt en brottsofferavgift på 40 euro.

Den andra mannen som dömdes för äventyrande av trafiksäkerheten körde en paketbil i november 2015 då han påbörjade en omkörning av en personbild samtidigt som denna påbörjat en vänstersväng. Det gjorde att fordonen kolliderade så att personbilens vänster framparti och paketbilens höger bakparti träffade varandra. Personbilens förare hade blinkat åt vänster, grupperat vid mittlinjen samt saktat in innan vänstersvängen. Mannen medgav gärningen och ärendet avgjordes skriftligen. Straffet blev 25 dagsböter, totalt 150 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »