Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 oktober, 2018 - 05:58Uppdaterad: fredag, 12 oktober, 2018 - 17:06
  • Upphandlingen av konsulttjänster för Mariebads renovering blir ett falla för förvaltningsdomstolen. Arkivfoto.

Turerna kring Mariebadupphandling till domstol

Ledamöterna i infrastrukturnämnden, Böge Holmberg och Sune Axelsson, har besvärat sig till Ålands förvaltningsdomstol över Mariehamns infrastrukturnämnds beslut att lämna ett rättelseyrkande som de båda lämnat in utan prövning eftersom ärendet inte avgjorts i sak.

Det gäller en reservation som de tidigare lämnat in som de anser att infrastrukturnämnden har ändrat och klippt och klistrat i så att deras budskap inte går att känna igen. Bakgrunden gäller behandlingen av konsulttjänster kring Mariebad, något som Holmberg och Axelssons varit mycket kritiska mot.

-Vi anser att beslutet har tillkommit i felaktig ordning, att nämnden har överskridit sina befogenheter och att beslutet strider mot lag. Vid mötet tvingades vi gå ut när yrkandet skulle behandlas, vi ansågs jäviga. Det var vi inte, ärendet gällde inte oss själva, säger Sune Axelsson.

-Vi vill göra det tydligt att vi inte är på något sätt emot att Mariebad renoveras, det måste göras, men vi vill att vägen dit sker på laglig grund. Upphandlingen borde göras igen, säger Sune Axelsson.

Nämndens ordförande, Jessy Eckerman, vill inte kommentera besväret utan säger bara att de har full rätt att besvära sig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »