Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 juni, 2010 - 12:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tunnelsträckning märks ut i naturen

Nu skall den planerade Föglötunnelns sträckning på lemlandsidan markeras i terrängen. Det var ett önskemål från markägarna i området vid ett möte med representanter för landskapsregeringen och Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet i tisdags. - Idén är bra, men vi hinner inte göra det förrän efter semestrarna, säger vikarierande avdelningschef Ian Bergström vid trafikavdelningen.Tanken är att markera tunnelns centrumlinje med käppar i terrängen och också markera de platser där det är tänkt att provborra för att undersöka om berggrunden är lämplig. Miljömyndigheten skall också komma med ett utlåtande om projektet och vilka regler som skall gälla vid grundundersökningarna. Miljöskyddsinspektör Mikael Stjärnfelt tror att ett beslut kommer först i oktober-november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »