Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 april, 2018 - 10:07Uppdaterad: måndag, 23 april, 2018 - 11:16
  • Fler förhör ska hållas med personal på Åland Post. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Tullen vill höra postpersonal igen

I morgon och på onsdag håller tullen kompletterande förhör med flera av de som tidigare förhörts i utredningen där Åland Post misstänks för grovt skattebedrägeri, grovt dopingbrott, smuggling och olovlig utövning av ett yrke inom hälso- och sjukvården.

I ett pressmeddelande skriver Åland Posts personalchef Johan Haglöf att tullen kontaktade företaget i slutet av förra veckan.

- Vi vet ingenting mer om själva förhören än att de är kompletteringar till de redan genomförda förhör som gjordes i höstas. Alla som blivit kallade kommer att närvara på förhören tillsammans med sina respektive ombud, skriver han.

Vd Henrik Lundberg och vice vd Johan Sundblom är i det här skedet inte kallade till förhör.

Förundersökningsledaren på tullen, Jussi Gustafsson, säger till Ålands Radio att det finns flera frågor som ännu är obesvarade och därför behöver kompletterande förhör hållas. Han säger att ärendet är komplicerat och att det kommer att ta tid innan förundersökningen blir klar.

- Om allt går bra kanske den kan vara klar i början av nästa år, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »