Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 november, 2022 - 05:51Uppdaterad: måndag, 28 november, 2022 - 09:03

Tufft för ÅMHM även om LR:s budgetförslag godkänns

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) får svårt att hinna med alla sina uppgifter nästa år, även om landskapsregeringens budgetförslag som innebär utökade personalresurser godkänns i lagtinget.

Det konstaterar myndighetschef Susanne Perander och sektionschefen för ÅMHM:s miljöenhet Helena Boman.
- Vi får in fler miljöprövningsärenden än vad vi klarar av att handlägga på ett år och så har det varit under en ganska lång tid, säger Susanne Perander.

I budgetförslaget föreslås ÅMHM få inrätta en ny ordinarie tjänst som miljöskyddsinspektör, vilket enligt Susanne Perander och Helena Boman är en förutsättning för att alls kunna påbörja handläggningen av ärenden som rör planerade vindkraftsparker, solcells- och vätgasanläggningar. Helena Boman tror dock att en tjänst till är för lite.
- Även om vi får en extra miljöskyddsinspektör så ställer jag mig väldigt tveksam till den tidtabell som vindkraftsföretagen vill hålla, säger Helena Boman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »