Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 augusti, 2010 - 07:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Trög start för Pakistaninsamling

Inga annonser i tidningarna, inga insamlingsbössor på stan - Röda Korset på Åland har tillsvidare legat lågt med insamlingsinsatser för de översvämningsdrabbade i Pakistan, trots att den katastrofen sägs motsvara tsunamin, jordbävningen i Haiti och den tidigare jordbävningen i Pakistan sammantagna. Verksamhetsledaren Stefan Simonsen, som själv befinner sig i Pakistan just nu, förklarar den tröga insamlingsstarten med att man först måste veta hjälpbehovets omfattning innan man går ut och vädjar om hjälp. Haiti-insamlingen gav ett rekordresultat på Åland och då finns det, enligt honom, en risk med att så tätt inpå åter vädja om folks bidrag. Hungerdagsinsamlingen i september kommer dock bl a att gå till de pakistanska hjälpbehövande och en särskild appell om hjälp till Pakistan från internationella rödakorskommitténs sida är på kommande senare i veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »