Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 augusti, 2019 - 11:58Uppdaterad: måndag, 12 augusti, 2019 - 17:13
  • Tre män misstänks för att ha våldtagit en kvinna i Mariehamn natten mellan fredag och lördag. Foto Ida Jansson

Tre män misstänkta för våldtäkt

Polisen fick under natten mellan fredag och lördag en anmälan om en kvinna i trettio till fyrtio årsåldern som blivit utsatt för våldtäkt i en lägenhet i centrum av Mariehamn.

Nina Rasmus, förundersökningsledare på polisen, säger att tre män alla i ungefär samma ålder som kvinnan, misstänks ha varit delaktiga på något sätt. Alla fyra har varit i kontakt med varandra tidigare. Kvinnan har pekat ut de tre männen och polisen har påbörjat förundersökningen. De misstänkta har släppts och nu väntar man på provsvaren som har skickats till riket för att analyseras. Rasmus säger att kvinnan och de tre männen har delaktighet och adresser på Åland men vill inte kommentera det desto mera.

- Vi har identifierat de tre männen men ingen är frihetsberövad längre, säger Rasmus.

I nuläget tror man att det är en av männen som har gjort det men vilken roll de två andra männen haft är fortfarande oklart. Hon säger att de inte finns så mycket annat man kan göra förrän provsvaren kommit.

- Provsvaren kan ta några månader, säger Nina Rasmus.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »