Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 december, 2010 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Trångt på stadens dagis

På Mariehamns daghem tillämpas överinskrivningar, så kallade förtätningar. Barnomsorgsplatserna räcker inte till och då tvingas man flytta över barn till redan fulla barngrupper. -Ett barn kanske må vara hänt om det inte är för en längre tid, men det finns absolut en bristningsgräns, säger Christian Eriksson, föreståndare på daghemmet Blåbäret. Stadens socialnämnd skriver att från 2011 har 18 barn tagits in utöver de platser som inrättats i budgeten. Och man anser att situationen på lång sikt är ohållbar. Tidigare har man tänkt öppna ett gruppfamiljedaghem på Nyängen för att minska bristen på daghemsplatser, men de planerna sköts på framtiden. Nytt för bland andra Blåbäret är att de tilldelas extra barn redan när vårterminen börjar 2011. I år hade man extrabarn under en kortare period, men det var bara från april/maj fram till sommaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »