• Trafikolyckorna minskade enligt statistik från Ömsen. Foto Ida Jansson
Publicerad: söndag, 27 oktober, 2019 - 09:15, uppdaterad: söndag, 27 oktober, 2019 - 09:15

Trafikolyckorna minskade

Trafikolyckorna minskade i antal under det tredje kvartalet det här året jämfört med samma period förra året. Under perioden juli-september skedde 295 trafikolyckor enligt statistik från Ålands Ömsesidiga försäkringsbolag.

Ifjol var det 409 stycken under samma period. Av dom var det 17 olyckor som resulterade i personskador, ifjol var det 26 stycken där någon person blev skadad.
Antalet olyckor med hjortdjur minskade också något under det tredje kvartalet 2019 och var 49 st, jämfört med det tredje kvartalet 2018 då det var 72 st. Hittills det här året har det skett 1.038 trafikolyckor och det är knappt 100 färre än under samma period förra året.
Det material som ligger till huvudsaklig grund för statistiken från Åsub har erhållits från Ömsen. Därför finns enbart uppgifter om de olyckor som rapporterats till det försäkringsbolaget, och omfattar således endast olyckor där minst en av de inblandade är försäkringstagare hos just Ömsen. På grund av detta finns det ett mörkertal av olyckor som inte syns i denna uppföljning.

Fler Nyheter

IFK föll mot Waxholm

Ishockey: IFK Mariehamn föll med 1-4 i lördagens bortamatch mot IK Waxholm i fortsättningsserien i division 3.

Johansson stannar i Åland United

Fotboll: Emelie Johansson har förlängt med Åland United. Johansson med förflutet i AIK har gjort sammanlagt 50 tävlingsmatcher och 10 mål för Åland United och är nu redo för sin tredje säsong med klubben.

Personalkostnaderna högre än beräknat för ÅHS

Enligt prognoserna överstiger Ålands hälso- och sjukvård sin budget med 1,5 miljoner euro, varför man nu anhåller hos landskapsregeringen om ett tilläggsanslag på motsvarande summa.

Upp till bevis för näringsministern

Jordbrukaren Jan Salmén och Birgitta Eriksson-Paulsson:
Att Fredrik Karlström återigen tagit plats som näringsminister i landskaspregeringen är ett orosmoln för lantbrukarna. Det framkom under Ålands producentförbunds höstmöte.

16 söker jobbet som Lemlands kommundirektör

Nyhetsnotisen i ljudform:
Sunds nuvarande kommundirektör Jens Andersén och förre utbildningsministern Tony Asumaa som även sitter i Lemlands fullmäktige hör till dem som söker jobbet som Lemlands kommundirektör efter att nuvarande kommundirektör Mikael Smeds slutar.

Riksdagen godkände ändringen av självstyrelselagen

Riksdagledamot Mats Löfström:
Riksdagen godkände i dag förslaget om ändring av självstyrelselagen för Åland med rösterna 139-38. Ändringen av själstyrelselagen ger Åland ett nytt ekonomiskt system.

Lagtinget godkände budgeten för år 2020

Lagtinget godkände idag budgeten för år 2020.

Viking Glory får ångturbiner

Nyhetsnotisen i ljudform:
Viking Lines nya fartyg Glory utrustas bland annat med två ångturbiner som ska minska fartygets klimatpåverkan.

Ingen splittring inom MSÅ

Annette Holmberg-Jansson:
-Nu har vi berättat vad vi tycker om utskottets betänkande och nu ser vi framåt, säger partiledare och socialminister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) .