• Mika Nordberg, mitten, träffar Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle nästa vecka. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 6 april, 2018 - 13:29

Träffar Kopiosto för att diskutera upphovsrättsfrågor

Nästa vecka åker en delegation ur den parlamentariska grupp som ska utarbeta ett mediepolitiskt program till Helsingfors för att träffa upphovsrättsorganisationen Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle.

Tanken är att diskutera upphovsrätten och då särskilt SVT-Play-frågan.

- Det är ett studiebesök för att hämta underlag till det mediepolitiska programmet. Meningen är att vi till hösten ska kunna lämna programmet som ett meddelande till lagtinget, säger Mika Nordberg, ordförande för den parlamentariska gruppen.

Företrädare för Sveriges television och för public serviceutredningen som jobbar på uppdrag av Sveriges regering är mycket positiva till en lösning där SVT Play kan ses på Åland. Det framkom i samband med ett möte tidigare i vinter. De menade ändå att Kopiosto har en nyckelroll för att lösa SVT-Play-frågan.

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.