Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 april, 2018 - 13:29
  • Mika Nordberg, mitten, träffar Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle nästa vecka. Arkivfoto.

Träffar Kopiosto för att diskutera upphovsrättsfrågor

Nästa vecka åker en delegation ur den parlamentariska grupp som ska utarbeta ett mediepolitiskt program till Helsingfors för att träffa upphovsrättsorganisationen Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle.

Tanken är att diskutera upphovsrätten och då särskilt SVT-Play-frågan.

- Det är ett studiebesök för att hämta underlag till det mediepolitiska programmet. Meningen är att vi till hösten ska kunna lämna programmet som ett meddelande till lagtinget, säger Mika Nordberg, ordförande för den parlamentariska gruppen.

Företrädare för Sveriges television och för public serviceutredningen som jobbar på uppdrag av Sveriges regering är mycket positiva till en lösning där SVT Play kan ses på Åland. Det framkom i samband med ett möte tidigare i vinter. De menade ändå att Kopiosto har en nyckelroll för att lösa SVT-Play-frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »