• Mika Nordberg, mitten, träffar Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle nästa vecka. Arkivfoto.
Publicerad: fredag, 6 april, 2018 - 13:29

Träffar Kopiosto för att diskutera upphovsrättsfrågor

Nästa vecka åker en delegation ur den parlamentariska grupp som ska utarbeta ett mediepolitiskt program till Helsingfors för att träffa upphovsrättsorganisationen Kopiosto, undervisningsministeriet och Yle.

Tanken är att diskutera upphovsrätten och då särskilt SVT-Play-frågan.

- Det är ett studiebesök för att hämta underlag till det mediepolitiska programmet. Meningen är att vi till hösten ska kunna lämna programmet som ett meddelande till lagtinget, säger Mika Nordberg, ordförande för den parlamentariska gruppen.

Företrädare för Sveriges television och för public serviceutredningen som jobbar på uppdrag av Sveriges regering är mycket positiva till en lösning där SVT Play kan ses på Åland. Det framkom i samband med ett möte tidigare i vinter. De menade ändå att Kopiosto har en nyckelroll för att lösa SVT-Play-frågan.

Fler Nyheter

FC Åland avgjorde på slutet

När det var drygt 10 minuter kvar av ordinarie tid var det fortfarande 0-0 mellan hemmalaget Pargas IF och FC Åland i division 3, men när matchen var slut hade FC Åland vunnit med 2-0.

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.