• Presidentkandidat Nils Torvalds (Sfp) kommer till Åland för en Natodebatt i slutet av presidentvalskampanjen.
Publicerad: lördag, 13 januari, 2018 - 16:02

Torvalds kommer till Åland för Natodebatt

Presidentkandidat Nils Torvalds (Sfp) kommer till Åland fredagen den 26 januari för en debatt om Nato.

Det skriver Mats Granesäter, kontaktperson på Åland, i ett pressmeddelande. Senaste gången Torvalds besökte Åland var i november förra året.

- Många, många ålänningar har frågat oss kampanjmedarbetare, när presidentkandidat Nils Torvalds besöker Åland igen. Nu har Nils hittat en lucka i sin kalender och kommer till Åland - endast två dagar före presidentvalet, mitt i slutspurten av kampanjen, skriver Granesäter i pressmeddelandet.

Han skriver också att orsaken till Natodebatten är att många undrar varför Torvalds, som ende kandidat, vill att Finland ska gå med i Nato.

Planen för den 26 är att Torvalds mellan klockan 17-18 kommer möta väljarna utanför Maxinge i Jomala och att själva debatten sedan ska hållas i Mariehamn med start klockan 19. Dock är inte plats och detaljer klara än.

Fler Nyheter

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.

Eckerö bildar ett äldreråd

Eckerö kommun ska bilda ett äldreråd för att ge pensionärer och funktionsnedsatta en större möjlighet att påverka vardagen. Kommunfullmäktige beslutade igår att bilda äldrerådet efter en förfrågan från Eckerö pensionärsförening