• Presidentkandidat Nils Torvalds (Sfp) kommer till Åland för en Natodebatt i slutet av presidentvalskampanjen.
Publicerad: lördag, 13 januari, 2018 - 16:02

Torvalds kommer till Åland för Natodebatt

Presidentkandidat Nils Torvalds (Sfp) kommer till Åland fredagen den 26 januari för en debatt om Nato.

Det skriver Mats Granesäter, kontaktperson på Åland, i ett pressmeddelande. Senaste gången Torvalds besökte Åland var i november förra året.

- Många, många ålänningar har frågat oss kampanjmedarbetare, när presidentkandidat Nils Torvalds besöker Åland igen. Nu har Nils hittat en lucka i sin kalender och kommer till Åland - endast två dagar före presidentvalet, mitt i slutspurten av kampanjen, skriver Granesäter i pressmeddelandet.

Han skriver också att orsaken till Natodebatten är att många undrar varför Torvalds, som ende kandidat, vill att Finland ska gå med i Nato.

Planen för den 26 är att Torvalds mellan klockan 17-18 kommer möta väljarna utanför Maxinge i Jomala och att själva debatten sedan ska hållas i Mariehamn med start klockan 19. Dock är inte plats och detaljer klara än.

Fler Nyheter

Ny hamn-vd kan dröja till nästa år

Det kan dröja ända till början av nästa år innan hamnbolaget får en ny vd. Det säger bolagets styrelseordförande, Roger Jansson.

"Graverande med så stora belopp"

Stadsdirektör Barbara Heinonen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
-Beloppen är stora och det hela har pågått under en lång tid och det är graverande. Men jag vill diskutera ärendet med stadsstyrelsen först. Så kommenterar stadsdirektör Barbara Heinonen den kritik som riktas mot förre hamnchefen Leif Ahlqvist i en specialrevisionsrapport som beställts av staden.

Svensk text krävs av ministerium

Landskapsregeringen kräver en komplett översättning av en proposition till riksdagen som regeringen i Helsingfors begärt yttrande om. Ärendet gäller förslag till lag om elektronisk fakturering och finansministeriet har endast sänt en översättning av sammanfattningen av propositionens huvudsakliga innehåll.

Lemland-Lumparland avvaktande om samgång

Kommunstyrelsen i Lemland vill avvakta med utredningen om en sammanslagning med Lumparland.

Helikopterbolag söker näringsrätt

Helikopterbolaget Babcock Scandinavian Air Ambulace Ab har nu lämnat in en näringsrättsansökan till landskapsregeringen.

Åtalades för grov ovarsamhet i sjötrafik

Eva Ringbom-Fonsell rapporterar
En man åtalades i tingsrätten i dag för grov ovarsamhet i sjötrafik. Mannen hade enligt åtalet i juni 2017 brustit i försiktighet och orsakat fara för fyra dykare då han anlände med sin båt till ett vrak i åländskt vatten.

Revisorskritik mot hamnchef

- Överväg behovet av en polisanmälan för att utreda möjligt tjänstebrott eller annat brott. Den rekommendationen ges i en specialrevision som Mariehamns stad beställt efter att det i våras framgick att hamnchefen direktupphandlat tjänster av sin sons elföretag.

ÅAB:s tredje kvartal sämre än fjolårets

Ålandsbankens vd Peter Wiklöf ger sin syn på delårsrapporten:
Ålandsbankens rörelseresultat för perioden juli-september 2018 landade på sju miljoner euro. Det är en minskning med tre procent jämfört med tredje kvartalet ifjol då rörelseresultatet var 7,2 miljoner euro.

Dyr räkning för uppsägningstvist

35.000 euro i ersättning för landskapsregeringens rättegångskostander! Det ska en man betala efter att hans krav på ersättning för felaktig uppsägning förkastats av tingsrätten.