Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 23 november, 2019 - 16:07Uppdaterad: måndag, 25 november, 2019 - 11:37
  • I dag lördag invigdes torgtaket. Foto Eva Ringbom-Fonsell.
  • Många passade på att handla från torgförsäljarna som i dag hade premiär under det nybyggda taket. Foto Eva Ringbom-Fonsell.

Torgtaket invigdes

Det nya torgtaket invigdes i dag, lördag och åsikterna om det har gått isär både i debatten som fördes inom stan och i debatten på sociala medier.

Slutnotan hamnade på 150.000 euro och tanken är bland annat att taket ska erbjuda skydd för vädret till torgförsäljarna. Infrastrukturnämndens ordförande Jessy Eckerman (s) säger att hon till en början var skeptisk till taket men att hon nu då det står klart har fått en lite annan uppfattning.

-Det är vackert när belysningen är på i mörkret och det ramar in torget, säger Jessy Eckerman.

Stadsstyrelsens ordförande Tage Silander (MSÅ) säger att taket är en del av en större planering med så kallade urbana möbler. Han tror också att det ger välbehövligt skydd för väder och vind.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »