Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 juli, 2010 - 11:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Tobakslagen kanske skärps

I riket har en skärpt tobakslag nyligen godkänts av riksdagen. Den innebär bland annat fler rökfria platser, att tobaksvaror om två år inte får vara synliga i handeln och att det blir förbjudet för personer under 18 år att inneha tobaksprodukter. Dessutom förbjuds försäljning och import av snus, med undantag för att man får ha med sig 30 snusdosor för eget bruk när man kommer från utlandet. -Vi har också som målsättning att se över vår åländska tobakslag och se vilka förbättringar vi kan göra i den för folkhälsan, säger socialminister Katrin Sjögren. Ambitionen är att ändra lagen under nuvarande mandatperiod, och förslag som diskuterats är bland annat att förbjuda innehav för minderåriga och exponeringen av tobaksprodukter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »