Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 december, 2016 - 06:10
  • Tio procent färre övernattningar gjordes på de åländska hotellen i november i år jämfört med november 2015. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Tio procent färre på hotellen

7600 övernattningar gjordes på de åländska hotellen i november. Åsub skriver i ett färskt statistikmeddelande att det är en minskning med tio procent jämfört med november i fjol.

Övernattningarna från Finland minskade med knappt två procent och från Sverige med nästan elva procent. Övernattningarna som gäster från övriga länder stod för minskade med nästan 41 procent, men Åsub påpekar att förändringsprocenten blir stor när jämförelseantalet är litet.

Siffrorna för november baseras på uppgifter för 15 hotell och beläggningsgraden för den totala kapaciteten var knappt 20 procent.

När bara decemberövernattningarna är kvar att räkna har 202.200 övernattningar gjorts på åländska hotell i år, 2 procent färre än under fjolårets första elva månader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »