Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 oktober, 2018 - 12:39

Tingsrätten utfärdade två besöksförbud

Tingsrätten har utfärdat ett 1-årigt besöksförbud för en man som hotat tre bröder och även misshandlat två av dem. Mannen har inte motsatt sig förbudet men anser att grunder för det inte finns.

 Det handlar om ett utvidgat besöksförbud som bland annat innebär att mannen varken får träffa eller kontakta de som ska skyddas och inte heller uppehålla sig i närheten av deras bostäder.

I ett annat fall har tingsrätten meddelat besöksförbud för en kvinna som fortsatt trakassera en man trots tidigare besöksförbud. Kvinnan som bland annat skickat oönskade och kränkande sms till mannen motsatte sig besöksförbudet. Kvinnan ska också betala 651 euro för mannens rättegångskostnader.

I vanliga vall står parterna själva för rättegångskostnaderna när det gäller besöksförbud men eftersom det är tredje gången kvinnan meddelas besöksförbud anser tingsrätten att hon ska betala för mannens kostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »