Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 januari, 2011 - 13:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Taxiprotest mot stadsbussen

Mariehamns åkeriförening klagar i en skrivelse till landskapsregeringen på den avgiftsfria stadsbussen. I skrivelsen sägs att Mariehamns taxis åkeriägare under fjolåret haft en minskning på bruttoinkomsten med 10% och att detta beror på att extraturer med stadsbussen sätts in då evenemang ordnas i staden. Nyårsafton var, enligt skrivelsen, en katastrof för taxi samtidigt som det rapporterades att stadsbussen kört 1.500 personer. "Fortsätter det såhär kommer man inte att kunna bibehålla en 24-timmars service i dygnet", skriver åkeriägarna. Konkurrenssituationen kallas i skrivelsen för "illojal" och en fråga är om politikerna försöker ta livet av taxinäringen i Mariehamn. Skrivelsen är undertecknad föreningens ordförande Ralf-Åke Mattsson och alla taxichaufförer som kör för Mariehamns taxi är medlemmar i föreningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »