Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 8 november, 2018 - 14:43Uppdaterad: torsdag, 8 november, 2018 - 17:14
  • Landskapsregeringen antog ett tandvårdsprogram i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Tandvårdsprogram antogs

I dag antog landskapsregeringen ett tandvårdsprogram som innehåller åtgärder för att förbättra mun- och tandhälsa på Åland under den kommande åren.

- Vi har en del konkreta åtgärder som träder i kraft här och nu och det är att de prioriterade grupperna förs in under högkostnadsskyddet, säger socialminister Wille Valve, moderat.

De prioriterade grupperna består av personer som har en betalningsförbindelse från socialen eller är drabbade av en sjukdom som gör att extra omsorg för tandvården är nödvändig.

I programmet finns ytterligare åtgärder som sker under nästa år och senare, till exempel ska bastandvården i skärgården förbättras i och med införskaffandet av en tandvårdsbil, personer som är fyllda 75 år erbjuds en begränsad tandvårdssedel och den förebyggande tandvården ska förbättras.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »