Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 september, 2017 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 26 september, 2017 - 16:04

Tände på rishög i skogen

Villkorligt fängelse i åtta månader och över 10.000 euro i ersättningskostnader. Det blev domen i tingsrätten i dag då en 48-årig kvinna dömdes för grov skadegörelse.

Hon ska i augusti för två år sedan ha tänt på en rishög i ett skogsparti i Jomala som enligt målsägandena, ett skogsbolag och markägare, vållat stora ekonomiska skador. Spridningsrisken var också stor.

Tingsrätten konstaterade att skadegörelsen var grov eftersom det varit uppenbart att det fanns risk för stor skada och att kvinnan förhållit sig likgiltig till det. Att det inte gick värre berodde på andra personers ingripanden och på tur. Kvinnan medgav till stora delar gärningarna men bestred uppsåt. Vid rättegången åberopade försvaret också att kvinnan inte var tillräknelig och sinnesförvirrad när hon tände på rishögen men tingsrätten ansåg att det inte fanns några bevis för det.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »