Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 juni, 2011 - 09:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Talmannen hördes om sexbrott

Över hälften av de sexualbrott som den åländska polisen utreder har inträffat på någon av kryssningsfärjorna. Just nu utreds tre våldtäkter som skett bara under den senaste månaden. Olikheterna i den svenska och finska strafflagstiftningen om sexualbrott kan leda till oskäliga konsekvenser i rättstillämpningen. Det här framhöll lagtingets talman Roger Nordlund när han i fredags tillsammans med biträdande lagtingsdirektör Marine Holm-Johansson, hördes i riksdagens grundlagsutskott. Lagtinget har i en unik motion till riksdagen begärt en översyn av den finländska sexualbrottslagstiftningen. Från åländsk sida menar man att den nu gällande lagstiftningen inte stämmer överens med den allmänna synen på sexualbrott.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »