Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 juni, 2019 - 21:43Uppdaterad: torsdag, 20 juni, 2019 - 06:47
  • Det svenska bolaget Maelir är ny storägare i Viking Line. Arkivbild

Svenskt bolag ny största ägare i Viking Line

Det svenska bolaget Maelir AB köpte igår drygt 17,1 procent av Viking Line Abp:s aktier av bolagen Ab Rafael och Rafael Investering Ab. Efter transaktionen, som totalt uppgick till drygt 33 miljoner euro, är Maelirs ägande i Viking Line 17,75 procent och därmed är Maelir Viking Line Abp:s största enskilda ägare.

Maelir AB är ett privat holdingbolag baserat i Stockholm verksamt inom fastigheter, hospitality och shipping och vd är Jakob Johansson.

- Viking Line har en stark verksamhet och ett fantastiskt varumärke, och vi ser fram emot att aktivt ta del i att utveckla bolaget ytterligare, säger Johansson, i ett pressmeddelande.

- I 60 år har vår familj haft ett engagemang i Viking Line, genom åren i olika former. Vi känner att det är dags för nya krafter att ta vid som vi tror kan tillföra energi och nytänkande till bolaget, säger Carola Eriksson, Rafael Investering Ab.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »