Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2011 - 08:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Svenskspråkig utbildning<br> öppnar för åländska sökande

En utbildning till ambulansförare och brandpersonal på svenska i Finland ska öppna upp större möjligheter för ålänningar som söker sig till dessa yrken. Senast utbildningen arrangerades var för fem år sedan. Nu hoppas man att pausen inte kommer att bli lika lång igen. Hamn- och räddningsdirektör Leif Ahlqvist tror att utbildningen kommer att locka många åländska sökande. - Vi har ju väntat på det här. På utbildningen i Sverige får man inte ambulansutbildningen, man måste gå en skild skjukvårdsutbildning i Finland för att bli godkänd som brandman i Finland, säger Ahlqvist. Ansökningstiden för den svenskspråkiga ambulans- och brandpersonalutbildningen går ut den 26 augusti och utbildningen hålls i januari 2012.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »