Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 maj, 2010 - 08:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svenska språket i vården kollas

En ny tjänst där tjänsteinnehavaren samarbetar med det så kallade språkrådet borde inrättas vid landskapets kansliavdelning. Det tycker lantrådet Viveka Eriksson som kommer att föreslå detta i höst. Språkrådet är en referensgrupp bestående av olika sakkunniga och har nu utvärdat det svenska språkets ställning. Rådet föreslår bland annat att åtgärder vidtas för att kollektivavtal översätts till svenska och att det svenska språket inom vården kontinuerligt följs upp. -Vi har fått vissa signaler om att det inte alltid är möjligt att få fullgod service på svenska i vården, och det är naturligtvis allvarligt, säger Gyrid Högman, som är ordförande för språkrådet. Övriga medlemmar i språkrådet är Olle Ekström, Peter Lindbäck, Daniel Dahlén och Eva Gustafsson-Lindvall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »