Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 juni, 2020 - 11:46Uppdaterad: fredag, 5 juni, 2020 - 13:45

Svedenplan godkänd av enig nämnd

Stadsutvecklingsnämnden var enig när den godkände planen för stadsdelen Sveden i tisdags.

Stadsstyrelsen valde att ställa ut förslaget i december i fjol och det var totalt 13 anmärkningar som lämnades in som gällde bevarandet av byggnaderna. Anmärkningarna som kom in handlade till stor del av bevarandet av byggnaderna i
Sveden-området som har villor från omkring 90 år sen.

Sirkka Wegelius är stadsarkitekt och berättar att anmärkningarna har bemötts och att en kompromiss har blivit nådd. I stället för att skydda enskilda byggnader finns en generell bestämmelse att när man bygger till eller bygger nytt ska man ta hänsyn till den karaktär som från början varit målsättningen i området. En linje som stadsarkitekt Wegelius tror är bra för alla.
- Det är 116 tomter på området och vi fick 13 anmärkningar. Nu känner vi att vi har kommit till en punkt där en stor majoritet är nöjda, säger Wegelius.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »