Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 juni, 2010 - 16:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Svårt rekrytera tandläkare

Det kan bli svårt att rekrytera de tandläkare som inom en snar framtid behövs till den offentliga sektorn. Det framgår av ett svar som landskapsregeringen gett lagtingsledamot Barbro Sundback som ifrågasatt prioriteringen av vissa patientgrupper inom ÅHS tandvård. I svaret konstateras att resurserna inom tandvården under årens lopp minskat samtidigt som befolkningen ökat. Dessutom framgår att det inom en snar framtid krävs betydande nyrekryteringar samtidigt som antalet lediga tandläkartjänster ökar både i Sverige och i Finland.En arbetsgrupp ska nu kartlägga tand- och munhälsovården på Åland. I uppdraget ingår bland annat att utreda förutsättningar för att utveckla den offentliga tandvården och samarbetet mellan offentlig och privat sektor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »