Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 december, 2010 - 12:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Svårt att nå Ålands analfabeter

I takt med att inflyttningen till Åland från utomnordiska länder ökar så ökar även behovet av svenskundervisning på olika nivåer. I våras startade Medis en kurs där man kunde lära sig skriva och läsa det romerska alfabetet, det vill säga vårt alfabet. Kursen riktade sig både till dem som kommer från länder med annat skriftspråk och till analfabeter. Sex personer gick kursen men ingen av dem var analfabet. Men Medis rektor Leena Raitanen tror att det finns personer på Åland som inte kan läsa och skriva alls, men de är svåra att nå. -Ofta rör det sig om kvinnor som har ansvar för hem och barn, och det är inte lätt för dem att komma ifrån för att gå kursen. Vi har varit i kontakt med olika organisationer som träffar många inflyttade för att nå ut till den här gruppen, men tyvärr har vi inte lyckats, säger Leena Raitanen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »