Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 februari, 2012 - 07:16Uppdaterad: torsdag, 27 september, 2018 - 11:08

Svårt få psykisk hjälp för ofrivilligt barnlösa

Åländska par som drabbas av ofrivillig barnlöshet upplever ofta att det är svårt att få hjälp med det psykiska stödet under fertilitetsbehandlingar. Stor fokus läggs på den medicinska delen medan den psykiska delen många gånger glöms bort. Tarja Gustafsson jobbar som familjerådgivare på Folkhälsan och kommer ofta i kontakt med åländska par som går igenom ofrivillig barnlöshet. Hon menar att de som jobbar direkt med den medicinska vården borde få mer kunskap när det gäller den psykiska delen så att man lättare upptäcker de par som mår väldigt dåligt psykiskt. Dessutom tycker hon att även terapeuter borde få lära sig mer om den medicinska behandlingen för att bättre kunna stötta de drabbade paren. En längre intervju med Tarja Gustafsson kan ni höra i Åland idag i eftermiddag klockan 17.05. Intervjun är en del i vår reportageserie om ofrivillig barnlöshet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »