Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 14:28

Svar om ändrad fastighetsbeskattning

Inom augusti månad ska markägare få svar på anhållan om ändringar i fastighetsbeskattningen som skickades ut i mars. Enligt skattedirektör Maria Sagulin har den som då fortfarande är missnöjd över beskedet tre år på sig att begära omprövning.

Landskapsregeringen har i dag diskuterat hanteringen av fastighetsbeskattningen med skatteförvaltningen. Bakgrunden är att en del fastigheter, enligt skattemyndigheten, tidigare klassats felaktigt och efter en kontroll fick förhöjda beskattningsvärden. Det ledde till att lagtinget försökte ändra fastighesskattelagen, en ändring som avslogs i ett utlåtande från högsta domstolen i juni. Nu rekommenderar också landskapsregeringen, i ett pressmeddelande, att markägare ska vända sig till skatteförvaltningen för information om hur en omprövning går till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »