Publicerad: fredag, 10 augusti, 2018 - 14:28

Svar om ändrad fastighetsbeskattning

Inom augusti månad ska markägare få svar på anhållan om ändringar i fastighetsbeskattningen som skickades ut i mars. Enligt skattedirektör Maria Sagulin har den som då fortfarande är missnöjd över beskedet tre år på sig att begära omprövning.

Landskapsregeringen har i dag diskuterat hanteringen av fastighetsbeskattningen med skatteförvaltningen. Bakgrunden är att en del fastigheter, enligt skattemyndigheten, tidigare klassats felaktigt och efter en kontroll fick förhöjda beskattningsvärden. Det ledde till att lagtinget försökte ändra fastighesskattelagen, en ändring som avslogs i ett utlåtande från högsta domstolen i juni. Nu rekommenderar också landskapsregeringen, i ett pressmeddelande, att markägare ska vända sig till skatteförvaltningen för information om hur en omprövning går till.

Fler Nyheter

Allt fler turister campar

De totala övernattningarna på Åland minskade något, men allt fler av de turister som kommer hit väljer att campa. Det framgår av statistik från Ålands statistik- och utredningsbyrå.

Misshandel på kryssning

Igår kallades polisen till ett av kryssningsfartygen då en person uppgett att hen blivit misshandlad av sin partner.

Positivt att ungdomar är med på bildningnämndens möten

Cajsa Kronström, Noel Rönnberg och Kjell Nilsson
I ett drygt år nu har en elev från Övernäs och en från Strandnäs skolor varit med på möten i Mariehamns bildningsnämnd. Och under den första tiden är omdömena positiva.

Ingen snabbtur för Björköbor på valdagen

Kumlinge kommun får inte ekonomiskt understöd från landskapet för taxibåt mellan Björkö och Kumlinge på riksdagsvaldagen den 14 april.

Kultmack blir museum

Edos mack ska få nytt liv.

”Yrkesfiskare är en hotad art”

Camilla Gunell och Roger Nordlund om utmaningarna:
Tillgång till lokalproducerad fisk och behov av stödåtgärder för yrkesfiskare på Åland diskuterades när vicelantrådet Camilla Gunell (S) presenterade lagförlaget för fiskereglering i lagtinget idag.

Sakkunnigutlåtande krävs om utsläpp från Fifax

Skogsägaren Ture Sandholm intervjuas av Peter Grönholm:
Nu kräver polisen att landskapet ger ett sakkunnigutlåtande om utsläppen från Fifax.

Kommunsammanslagning stöds av Geta

Geta kommunstyrelse är positiva till en kommunreform. Det framgår av protokollet från sammanträdet i går.

Fokus på pojkars psykiska hälsa

I april arrangerar Kvinnofridslinjen, landskapsregeringens samarbetspartner, en kurs som ska motverka sexualiserat våld, könsnormer och trakasserier.