Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 maj, 2010 - 16:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Sundman vill stoppa lr:s asfaltplaner

Stoppa landskapsregeringens planer på hur berget av returasfalt skall tas omhand. I stället för den dyra transporten av den giftigare delen av asfalten bort från Åland, borde en deponi på Åland utredas som ett alternativ. Det här anser lagtingsledamot Danne Sundman i en reservation till finansutskottets betänkande om förslaget till första tilläggsbudget. Danne Sundman vill också att planerna på ett landskapsägt asfaltupplag för den mindre giftiga delen av returasfalten stoppas. Nu planeras det att byggas på Lemminkäinens område i Jomala Västansunda, samtidigt som konkurrenten, Ab Rafael, byggt sin anläggning på egen bekostnad. Landskapsregeringen borde komma till förlikning med ab Rafael och omedelbart avsluta konflikten, tycker Danne Sundman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »