Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2019 - 06:28
  • Det finns planerade tomter till salu i Sund. Foto: Owe Sjöblom

Sund behöver inflyttare

Invånarna i Sunds kommun behöver bli fler för att ekonomin ska stärkas, men det verkar vara svårt att få människor att flytta till Sund.

Under de senaste 20 åren har invånarantalet i Sund varit väldigt stabilt, medan de flesta andra kommuner på fasta Åland har ökat i antal. Det har varit runt 1.000 personer och förändringarna under årens lopp har varit väldigt små. Det finns olika teorier om varför Sund inte lockar inflyttare.

- Min egen teori är att vi har för lite lägenheter i kommunen, det är inte många som köper en tomt och bygger hus det första dom gör, utan dom vill flytta till en hyreslägenhet först, säger Bengt Hagström, tidigare ordförande i kommunstyrelsen.
- Vi har goda förutsättningar för att få inflyttare, det finns tomter till salu, kommunen är livskraftig men jag tror vi har varit för dåliga på marknadsföringen av vår kommun och det behöver vi bli bättre på, säger Erik Schütten, ordförande i kommunstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »