Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 27 december, 2011 - 15:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:19

Stuguthyrare önskar skattelättnader

Avskrivningsmöjligheterna måste bli bättre för stuguthyrare. Det skriver Ålands stuguthyrarförening, Visit Åland och Ålands Näringsliv i ett initiativ till landskapsregeringen. -Finland har minskat avskrivningsprocenten från 10 procent till obetydliga 4 procent, och det är en alldeles för låg avskrivningsprocent för att någon ska vara beredd att investera i en stugby, säger stuguthyrarföreningens ordförande Brage Eklund. Sverige och Estland, som är stora konkurrenter för de åländska turistföretagarna, har betydligt generösare regler och nu vill Stuguthyrarförening, Visit Åland och Ålands Näringsliv att landskapsregeringen tar upp detta med regeringen i Helsingfors, eftersom Åland inte har egen behörighet inom detta område.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »