Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 juli, 2018 - 06:21Uppdaterad: måndag, 16 juli, 2018 - 07:06
  • Striktare gränskontroller till speciellt Åbo och Helsingfors kommer gälla till till i morgon tisdag på grund av mötet mellan Trump och Putin i Helsingfors idag. Foto: Emma Lindvall.

Striktare gränskontroller i och med toppmötet i Helsingfors

Inför dagens toppmöte mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Donald Trump i Helsingfors kommer striktare gränskontroller att införas. Detta har gällt sedan den 13 juli och kommer gälla till i morgon den 17 juli.

- Huvudpunkterna är Helsingfors, Åbo och Helsingfors-Vanda flygplats, så Åland hamnar lite i periferin och det kommer nog inte märkas av desto mer här, säger Christian Wiklund, som är vice stationschef på sjöbevakningen i Mariehamn.

Den ökande gränskontrollen innebär inte att alla resenärer kommer att kontrolleras, men att passagerare ska vara beredda på att kunna styrka sin identitet med giltigt resedokument vid behov.

Tallink Siljas talesperson Hans Friberg inom säkerhet och miljö säger att de inte vill kommentera direkta säkerhetsåtgärder, men att de är väl medvetna om toppmötet i Helsingfors. Viking Lines kommunikationschef Christa Grönlund säger att de samarbetar med myndigheterna, men vill inte kommentera desto mer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »