Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 juni, 2022 - 05:30Uppdaterad: torsdag, 16 juni, 2022 - 05:30
  • Jörgen Strand kommenterade den senaste tidens händelser kring honom i lagtinget i går.

Strand "synar" regeringen i höst

Då förslaget till andra tilläggsbudet debatterades i lagtinget i går kommenterade moderaten Jörgen Strand den senaste tidens politiska händelser kring honom då han presenterade en reservation han gjort mot tilläggsbudgeten.

Jörgen Strand uteslöts ur regeringblocket efter att ha lämnat in reservationer mot budgeten vid finans- och näringsutskottets betänkande. Strand uttalade sig också i en intervju med Ålandstidningen i början av juni att han inte står bakom regeringens politik. Jörgen Strand sade att han väljer att inte ta sin reservation till omröstning utan att han ger regeringen tid på sig till i höst att uppfylla de ekonomiska löften man gett.
- Jag väljer att syna de politiska utspelen mot mina ställningstaganden och se om det finns politisk substans i dem eller om det bara är tomma ord. Jag väljer att inte ta min reservation till omröstning utan synar istället referensgruppernas arbete i höst.
Strand menar att lantrådet gett honom ett löfte i samband med budgeten för 2022 som hon då får möjlighet att leverera. Efter Jörgens Strands anförande begärde liberalen John Holmberg svarsreplik och meddelade att han som också är en av undertecknarna till reservationen tar den till omröstning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »