Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 18:51Uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 18:52

Straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och trafikolycka

Under dagen har polisen bland annat jobbat med fall av straffbart bruk av narkotika, obetald fordonsskatt och en trafikolycka.

En bil stoppades i Jomala då polisen uppfattade ett avvikande beteende från föraren i samband med kontakt med denne och beslutade att genomföra drogtest. Drogtestet visade positivt på påverkan av flera ämnen och föraren meddelades misstanke om rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Vid efterföljande husrannsakan i den misstänktes hem påträffades en mindre mängd narkotika och utrustning för bruk av narkotika. Även passageraren kunde misstänkas för straffbart bruk av narkotika och drogtestet visade positivt. Den misstänkte delgavs 10 dagsböter.

Polisen har också genomfört kontroll över motorfordonstrafiken i Mariehamn och Jomala under dagen. En personbil, där fordonsskatten var obetald, stoppades i Jomala. Föraren erhöll 10 dagsböter och fordonets registerskyltar avlägsnades.

Polisen kallades även till trafikolyckan i Söderby, Lemland, som vi tidgare rapporterade om. Ärendet utreds som äventyrande av trafiksäkerheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »