Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 maj, 2010 - 07:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Stort intresse för integrationskurs

De inflyttades integration i det åländska samhället måste underlättas och det är dags att ta tillvara den kompetens som finns hos de inflyttade.. Därför startar en ny typ av språkkurs för vuxna som har annat modersmål än svenska till hösten. Kursen är en del av Medis 3-åriga projekt "integration.ax" och intresset är mycket stort. Redan har ansökningar kommit in från allt från jurister, biologer, sjuksköterskor och VVS-installatörer, vilkas gemensamma vilja är att få visa vad de kan. Undervisning i svenska och samhällskunskap kombineras med praktik inom en bransch som den studerande är kvalificerad för. -Jag tror att chanserna att få jobb är större efter att man gått kursen, säger projektledare Maria Christensen.Sista ansökningsdag till kursen är den 17 maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »