Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 18 oktober, 2019 - 07:14Uppdaterad: fredag, 18 oktober, 2019 - 11:05
  • Jämställdhetschef Vivan Nikula säger att både fysiska och digitala plattformar ska locka fler att ta del av jämställdhetsarbetet och jämställdhetsfrågor. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Större jämställdhet genom fler plattformar

Landskapsregeringen har beslutat att acceptera agendan för jämställdhet 2019-2030. Det övergripande målet för jämställdhet är att kvinnor och män ska ha samma frihet och makt att forma samhället och sina egna liv och bidra till samhällets utveckling. Könsuppdelad statistik är en viktig komponent i agendan.

Vivan Nikula är chef för jämställdhetsfrågor på landskapsregeringen och hon säger att det är viktigt att se var skillnaderna ligger och se var det speglar livsvillkoren och förutsättningarna mellan könen.

-Nya forum och projekt ska skapas för att samla aktörerna som är viktiga inom jämställdhetsfrågan. Det är viktigt att inte fastna i gamla strukturer utan att vi ska tänka i nya banor och identifiera vilka aktörer som är viktiga inom det här. Vi ska skapa nya plattformar som är både digitala och fysiska. Jag tror att det är enklare att få främst ungdomar att besöka webbplatser och elektroniska mötesplatser, än att få dem att komma på möten, säger Vivan Nikula.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »