Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 februari, 2019 - 06:19Uppdaterad: onsdag, 20 februari, 2019 - 14:22
  • Nyängen är att av stadens daghem som rymmer fler avdelningar. Arkivbild

Större enheter i stadens daghem

Daghemmen i Mariehamn verkar gå mot allt större enheter.

Socialnämnden i Mariehamn ska utreda hur den framtida strukturen för daghemmen ska se ut och i de två alternativ som utreds närmare stängs de flesta familjedaghemmen och Skogskullen dit barnen från fuktskadade Flaggskeppet flyttade blir permanent. I alternativen finns också ett förslag på ett nytt daghem vid lärarbostäderna i norra staden. I det ena av alternativen finns inga små enheter med bara en avdelning kvar.

Bakgrunden till utredningen hur de framtida daghemmen ska se ut, var de ska finnas, hur stora enheter det blir frågan om är att daghemssituationen i dag är ansträngd och att dagens 521 platser inte räcker till. Socialnämnden återremitterade på sitt senaste möte frågan.

-Det är ett komplext ärende. Frågan är vad man ska göra med byggnaden där Flaggskeppet huserade, dessutom behöver vi se närmare på att bygga ett daghem vid lärarbostäderna. Men tendensen är att det blir mindre grupper men större enheter och daghem, säger Ulf-Peter Westmark, ordförande för socialnämnden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »