Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 juli, 2020 - 07:53Uppdaterad: fredag, 3 juli, 2020 - 09:34
  • Ronny Eriksson, Victoria Sundberg, Jenny Björklund är medlemmar i idégruppen. Foto: Rasmus Karlsson.

Stormig.ax återlanseras av idégrupp

Hemsidan stormig.ax återuppstår tillfälligt som en möjlighet för ålänningar att ge förslag på hur man kan hantera utmaningarna som coronakrisen, klimatkrisen och finanskrisen medfört.
 

Det är en av de tre idéutvecklingsgrupper som landskapsregeringen tillsatt för frågan som vill ha ålänningarnas förslag och från och med i torsdags kan man lämna in sina förslag. Gruppmedlemmen Victoria Sundberg tycker att ålänningar är ett kreativt folk och entreprenörer i själen, vilket innebär att alla då kan vara en del av gruppen.

- Vi involverade först personer i våra egna nätverk och tyckte det var spännande. Detta är ett bra sätt att involvera ålänningar, vilket många i närregionen inte kan göra, berättar Sundberg.

Några av gruppens egna idéer är att snabbutbilda folk inom restaurangbranschen och redan nu satsa på 2021, då Åland bland annat har 100-årigt självstyrelsefirande och är en del av Tall Ships Race.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »