Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 augusti, 2020 - 14:17Uppdaterad: måndag, 31 augusti, 2020 - 17:17

Storleken avgjorde fartygsbyte för Tallink Silja

Det var inte flaggan, utan storleken på fartygen, som avgjorde att Tallink Silja beslöt att ta Silja Serenade ur trafik och ersätta henne med Baltic Queen på linjen Helsingfors-Riga.

Det säger Erika Janson, som är kommunikationschef för Tallink Silja i Sverige.
-Det kostar mer att köra stora fartyg och vi har minskad efterfrågan och stor osäkerhet. Då måste vi göra allt vi kan för att hålla företaget flytande, säger hon.

Det handlar i nuläget endast om permitteringar och rederiet inväntar förhandlingar mellan branschorganisationer och fackföreningar i Finland för att se om det går att få något lönestöd från staten.

-Sådant stöd kan hjälpa till att hålla trafiken i gång, då kan vi köra i stället för att lägga upp fartygen, säger Erika Janson.

På frågan om förutsättningarna för ett finskt statligt stöd ändras i och med att man väljer att lägga upp ett finskflaggat fartyg svarar Erika Janson att hon inte vet.

-Allt vi gör nu är för att få så god ekonomi som möjligt i företaget, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »